Pages

Friday, May 20, 2011

Perbezaan Menonton Movie Dekat Cinema & Mononton Movie dekat PC


As Salamualaikum ! hari ini aku nak cerita sikit perbezaan menonton movie kat cinema dgn menonton movie kt PC , beza tak ? berbeza dari segi view die je & situation die je , tapi cerita die same tak boleh berubah dah , so dah dapat beza kan ? hehe :) kita kongsikan bersama



Emm , kalau tengok movie kat cinema ni memang feeling , sebab :
- screen besar kalah size tinggi dinding rumah kite
- happening kalau tengok movie yg comedy ramai2 sebab pecah perut gelak
- excited tengok sebab nak tunggu ending die
- sound effect yang gile kuat seolah olah kite pun ade dlm cerita tu
- tak boleh press button fast foward ke ape , harap bersabo jelah


papehal pun yang ni kalau menonton movie dekat PC



- screen lebih kecil berbanding cinema
- bunyi yang bercampur aduk
- gambar tak lawa , menyebabkan tak selera nak tengok
- selalu tersangkut sangkut , kacau feeling kalau tegok movie yang jenis cintan cintun
- kalau download yang gambar curi kt cinema tu , mulelah nampak kepale orang
- lagi satu tengok kt rumah kalau sape yang duduk dgn family , mulelah memekak kan ?
- kalau tengok kt Pc mulelah gatal tangan nak fast forward semua


Berdasarkan perbandingan aku buat ni , aku dah buat pilihan , aku nak tgok cerita Fast Five kt cinema , orang ramai kate best , mase tu teringin nak tegok cerita Kongsi , tapi tak best pulak orang ramai kate , so Fast Five lah jawab nye *wink wink


6 comments:

nureenina said...

sangat berbeza an!! huhu

eddy said...

pc lagi best!!.. speaker A5 + Full HD Screen + wife kat sblh....errr..aku mane ade wife ag...hahahahaha

fared abdullah said...

ape pilihan yang terbaik bagi nureenina ?

fared abdullah said...

eddy : pc power tu memanglah best , tapi kalau gelap kan baru feeling , mcm cinema

Terbang Bersamaku said...

mmg sgt banyak perbezaanya tue..sy plih tgok kat cinema (utk citer2 yg d jamin best n xrugi duit bli tiket wayang tue..uhuhuhuhu..kira win-win situation gtu..)

fared abdullah said...

betul jugak tu , kalau cerita yang kita agak betul2 feel nak tgok baru pergi tengok , kalau tak , rugi duit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...