Pages

Monday, August 15, 2011

Cara Menunggu Waktu Berbuka


Assalamualaikum kepada semua para pembaca sekalian , hari ini sudah 15 hari umat Islam berpuasa , aku pun telah membuat pemerhatian berkaitan aktiviti golongan penggemar laman sosial khusunya kaki online sementara menunggu waktu berbuka puasa . Rasanya korang pun mesti pernah buat jugak macam ni

1. Main #Hashtag kat Twitter
keseronokan bermain Twitter akan membuatkan kita tak tengok jam , lagi-lagi tengah seronok main #hashtag yang tengah trending macam #alasanBreakUp , #replacebandnamewithbangla , #replacemoviesnamewithbacon dan lain-lain lagi , hashtag ni memang buat kita tak ingat dunia lah , ade yang dok tweet sampai limit , padan muke .

2. Karaoke kat Youtube
melalak kat youtube nak test suara sendiri yang merdu tu . Diorang suka karaoke kat youtube sebab best , lagi-lagi ade lirik , takdelah salah lirik , boleh feeling-feeling sikit . Boleh #ss hahaha , orang bukan tahu pun . Lagi satu tempat nak karaoke yang best kat >KaraokeParty< , kat web ni boleh tahu ranking kita sama ada suara kita sedap ke sedak .

3. Update Blog
ramai jugak blogger yang ambil kesempatan sementara tunggu waktu berbuka . Lepas tu kalau dah ready untuk publish diorang kebiasaannya akan publish masa sebelum/selepas berbuka puasa . Buktinya , lepas aku berbuka , aku online je ramai blogger yang post update terbaru kat group-group blogger masing-masing .

Bagi yang kita tak nampak diorang online tu mesti diorang .....

4. Tidur
melakar peta dunia atas bantal diiringi mimpi-mimpi indah . Bila waktu berbuka je baru nak bangun , ishishish


p/s : Enjoy reading ! Aku nak ambil kesempatan mengucapkan Selamat Hari Jadi kepada Adhwa Najaa , Mohamad Syaifuddin & Mohamad Nazrin hari ini ! semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki :)

4 comments:

[k]o{q}i[n] said...

first time dtg sini... nice blog..huhuhu

ghab van hal said...

baca quran, tolong mak siapkan juadah, main guli...kekeke...selamat berpuasa..=)

fared abdullah said...

@koqin : terima kasih :) , nanti datang lagi

fared abdullah said...

@ghab : ini untuk kaki online , hehe , yang tu betul jugak , selamat berpuasa juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...