Pages

Sunday, October 31, 2010

Sign Untuk Perokok

Hi !

Saya ingin menyatakan rasa sedih untuk rakyat satu dunia yg merokok . Aku bukan apelah cakap macam tu sebab orang sekeliling kite pun berisiko kene penyakit yang same dgn penghisap tu . Korang yang merokok nie nak ke orang tersayang hilang . Bilangan perokok kt dunia nie makin hari makin naik bukan turun dari hari ke hari .

Kerajaan dengan semua pihak bertungkus lumus fikir cara untuk kurangkan bilangan perokok , Tapi ramai jugak orang hisap rokok , lagi lagi golongan remaja walau harge die naik kaw kaw . Orang tak heran , asalkan dapat sedut .

Emm , majoriti remaja sekarang dah pandai merokok , alasan diorang " nak lepaskan tension " dah jemu aku dgr ayat tu . Orang sekeliling aku ni ha semua merokok , bagi diorang hisap rokok tu cool lah , baru macho . Haishh , aku nie kan dah lali bau rokok , tapi syukurlah bapak aku tak merokok . Korang biase dgr orang tue tue selalu larang kite hisap rokok sebab lame lame nak cube dadah pulak lagipun rokok dalam islam hukum die " haram " tapi ramai jugak hisap walaupun die tahu hukumnye .

Lagi satu kerajaan dah letak gambar gambar orang yang kene penyakit kat kepale kotak rokok PUN tak sedar lagi betape bahayanye rokok . Aku rase hisap rokok tak dapat ape ape pun , just sedut asap dan lepas macam tu je , haishh rugi betul duit terbang buat macam tu . Tauke tembakau yang kaye kau yang hisap nie makin kurang duit lagi tambah penyakit .

Aku ade sign yang sesuai untuk perokok , kalau dah ramai buat macam tu lame lame malu lah nak hisap rokok depan orang ramai , Ikut step kat bawah , amalkan selalu kt orang hisap rokok nie



* bende nie dah tersebar meluas kat iklan tv , amalkan selalu .

p/s : sorry ayat terabur and melalut melalut kelain :P

4 comments:

miera :) said...

lagyy 1 orang merokok cpat mmpos ! bagy nasihat kpde wanita diluar sane , jgn cary laki merokok . jd janda cpat nnty , haha

idinblogest boy said...

kaw daa berhenti merokok kan ??

azrie said...

orang yang pandai bercakap kena pandai buat jugak. jangan hot hot chicken shit. jangan spit on the stair je.

fared abdullah said...

diammmmm !
kerek ,
pantang tgok aku update blog !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...